www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 18 Февруари 2012

Телешко руло

Необходими продукти
350 г телешка кайма
1/2 глава лук
1 яйце
50 г кашкавал
няколко маслини
1 голям морков
няколко розички броколи
1 кисела краставичка
сол
чубрица
черен пипер
олио

Телешката кайма се омесва с нарязания на ситно лук, яйцето и подправките. Разстила се върху домакинско фолио така, че да се получи правоъгълник. Кашкавалът се нарязва на ленти, както и киселата краставичка. Морковът също се нарязва и се бланшира заедно с броколите за кратко. Маслините се почистват от костилките. Така приготвените продукти се разпределят в единия край на приготвения вече правоъгълник. След това с помощта на фолиото се оформя руло. Рулото се поставя внимателно в намаслена тава и отгоре също се полива със струйка олио. Долива се около един пръст вода и се пече до готовност.