Публикувана от Шери Курт на 04 Февруари 2012
Необходими продукти 1 ч.ч ориз 1/2 морков, нарязан на ситно 250гр. пилешко месо олио 2 яйца 1 шепа грах 1 ч.л.вегета 1 шепа черни китайски гъби | |
Измиваме гъбите под течаща вода, след което ги заливаме с гореща вода, след около 15-20 минутки, те ще набъбнат, увеличавайки поне тройно размера си. Измиваме ги добре няколко пъти. Оризът сваряваме с малко сол на вкус, в съотношение 1:3 /ориз:вода/, веднага след сваряването поставяме в цедка и измиваме добре под течаща вода. Оставяме да се отцеди. Нарязваме пилешкото на лентички. Изсипваме ориза се в предварително сгорещено олио. Пържим десетина минути, като бъркаме непрекъснато. Към ориза прибавяме нарязаното месо, вегетата, моркова, граха и гъбите. Разбиваме яйцата и с тях заливаме ориза. Разбъркваме и сваляме от огъня. |