www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 04 Февруари 2012

Кюфтенца по китайски

Необходими продукти
за кюфтенцата:
кайма - свинска 350 гр.
лук - 1глава/ настърган/
джинджифил - на прах
1 ч. л. канела
кориандър
соев сос - 1 с. л.
сметана - 1 с. л.
вода - 1 с. л.
зеле - 1 с. л.
вино - 1 с. л.
червен пипер - лют
сол
нишесте - 1 с. л.
гъби - сушени - 1 с. л.
олио
черен пипер

за зелето:
400 гр зеле
1 морков
2 с.л.соево олио
1 с.л.сусамово олио
3-4 гъби
2 с.л.кълнове
сол
1 ч.л.захар
3 с.л.соев сос

Омесваме добре каймата с всички подправки, правим малки топчета, овалваме ги леко в нишесте и ги пържим в горещо олио.

Зелето се нарязва на ивици и се оставя да омекне в гореща вода. Изплаква се със студена вода и се подсушава добре. Морковът се нарязва на жулиен и се прибавя към зелето. В мазнината се запържват гъбите, моркова, зелето и кълновете. Залива се със сос от соевия сос, малко сол и захарта. След 5 мин се сваля от котлона, сервира се в чиния и отгоре се нареждат кюфтенцата.