www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 29 Януари 2012

Агнешка плешка с бира

Необходими продукти
1 бр. агнешка плешка
1 ч.ч.бира
1 ч.ч.вода
сол
бял или черен пипер
риган
чубрица
кимион
чесън на прах

Плешката се нарязва на парчета, които се поставят в тавичка, поръсват се с подправките. Изсипват водата и бирата и тавичката се покрива с фолио. Пече се на 200 градуса за около 2 часа.

Когато месото е изпечено остава течност, към която се прибавя малко царевично нишесте за сгъстяване. Този сос е прекрасен за заливане на месото и гарнитурата, която може да бъде разнообразна, въпрос на вкус.