www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 21 Януари 2012

Питки с кайма

Необходими продукти
1 кг.брашно
250 мл. вода
200 мл. прясно мляко
2 - 3 с. л. олио
2 ч. л сол
10 гр. мая
1 с. л. захар
1 яйце
250 гр. кайма
1 глава лук
черен пипер
червен пипер
сол
чубрица

Маята се смесва с водата, която е леко затоплена. Оставя се така около 10 мин. и се добавят всички останали продукти без брашното. Разбърква се добре, докато се получи хомогенна смес. Брашното се пресява. След това започва да се прибавя по малко от него, като се меси. Полученото тесто се поставя в найлонов плик, като се притиска за да не остане въздух. Така стои около 1 час на стайна температура.

От готовото тесто се правят питки, в които се слага плънка, която се приготвя по следния начин - лукът, нарязан на ситно се запържва с каймата и се добавят подправките. Питките се пържат в сгорещено олио.