www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 20 Януари 2012

Пататник

Необходими продукти
7- 8 картофа
250 гр. сирене
50 гр. краве масло
1 глава лук
сух джоджен
2 яйца
черен пипер
1 к.ч. олио
10 листа (кори ) за баница

На дъното на намаслена тава се подреждат 5 от корите за баница, като всяка се маже с олио. Върху тях се сипва сместа, приготвена от смесването на настърганите картофи, намачканото сирене, олиото, ситно нарязаният лук, джодженът и яйцата. Отгоре се подреждат останалите 5 кори, всяка намазана с олио. Преди да се сложи да се пече се полива с разтопеното краве масло. Пече се на 200 градуса.