www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 27 Юни 2011

Хрупкаво парфе с кисело мляко и горски плодове

Необходими продукти
250 мл сладкарска сметана
200 г замразени горски плодове
6 с.л. кисело мляко

за целувките:
2 белтъка
8 с.л. захар

Белтъците се разбиват със захарта, като първо се слага 1 с.л. от захарта и постепенно се прибавя останалата. Трябва да се получи гъста лепкава смес. В предварително покрита с хартия за печене тава с пош се шприцоват целувки.
Пекат се около 2 часа и половина при 100 градуса, след това се оставят да престоят около 1 час в изключена фурна.

Сметаната се разбива на сняг, постепенно се добавя киселото мляко и когато сметаната го поеме се слагат горските плодове. Изсипват се и натрошени целувките и се разбърква. Сместа се разпределя в купички и се оставя за 5-6 часа в хладилник.