www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 19 Януари 2012

Сиропирана баница

Необходими продукти
7 яйца
2 с.л. захар
2 с.л. олио
1 с.л. сол
1 с.л. оцет
250 гр. вода
¾ кубче мая за хляб
брашно колкото поеме
( от изброените продукти се получават 2 тави )

За сиропа:
литър и половина вода
3 ванилии
захар на вкус

Замесва се тесто от изброените продукти. Разделя се на 9 части и всяка се разточва на кръг, като всеки се маже обилно с олио. Режат се на ленти широки 2 см. и се завиват на фитил. Редят се в тава като се оставя 1 см. между тях. Пече се в умерена фурна. Студената баница се сиропира с горещ сироп, приготвен от водата, захарта и ванилиите.