www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 19 Януари 2012

Пиле със сос бешамел

Необходими продукти
бялото месо от 1 пиле
1 л пилешки бульон
2 ч. ч. прясно мляко
2 с. л. брашно
100 гр настърган кашкавал
75 гр краве масло
1 щипка индийско орехче
черен пипер

Залейте месото с горещ бульон, поръсете с черен пипер, посолете на вкус и варете около 30 минути. Отделно разтопете маслото и изпържете в него брашното. Разредете с прясното мляко, поръсете с черен пипер и индийско орехче, посолете и оставете соса да ври, докато се сгъсти. Свареното месо нарежете на малки парченца и ги сложете в тавичка, залейте със соса и прибавете настъргания кашкавал.