www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Надя Недева на 15 Януари 2012

Имамбаялдъ

Необходими продукти
3 патладжана
2 моркова
2 домата
2 глави кромид лук
2 зелени чушки
1-2 щипки сол
олио
магданоз

Патладжаните се разрязват на две и се издълбават. Посоляват се и се оставят настрана. В тиган се слага нарязаният лук да се запържи. Добавят се нарязаните чушки, домати, моркови, разбърква се добре, добавя се сол и се оставят да се задушат за 10 минути. Добавя се накълцания на ситно магданоз.

Патладжаните се запържват до златисто, след това се подреждат върху оризова хартия, да се изцедят. Патладжаните се подреждат в тавичка и се пълнят със сместа. Слагат се в загрята на 180 градуса фурна, за 40 минути.