www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 14 Януари 2012

Пълнен заек

Необходими продукти
1заек + дреболийките
1 и 1/2 чаша ориз
150 гр.гъби
100 гр.сланина
1/2 връзка магданоз
няколко листа пресен босилек
1 връзка зелен лук
4-5 скилидки чесън
сол
черен пипер на вкус

Заекът се изкисва за 24 часа във вода. Нарязваме сланината и чесъна на дребно и с тях шпиковаме заека. Отделно запържваме зеленият лук, гъбите и дреболийките в мазнина. Добавяме нарязаните на ситно зелени подправки и измития ориз. Оставяме на котлона за около 5 мин. Пълним заека с така приготвената плънка и го зашиваме. Поставяме го в намазнена тава, доливаме с малко вода и печем за около два часа под фолио. След това махаме фолиото и печем до получаване на златиста коричка.