www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 27 Април 2011

Ябълков сладкиш

Необходими продукти
3 яйца
1 ч.ч. кристална захар
1/2 .ч. олио (8 с.л.)
2 ч.ч. брашно
1 ванилия
1/2 ч.л. амонячна сода
3 ябълки

Разбиваме яйцата, захарта и олиото с миксер. Прибавяме ванилията, амонячната сода, гасена с 1 ч.л. оцет и две чаени чаши брашно.

Разбиваме отново сместа. Ако е много гъста прибавяме 5 с.л. прясно мляко или вода.

В намаслена и поръсена с брашно тава (или покрита с хартия за печене) изливаме 3/4 от тестото. Отгоре редим предварително изчистени и обелени ябълки, нарязани на тънки резенчета. Върху тях изливаме останалото тесто и разпределяме равномерно. Печем в предварително загрята фурна, около 25-30 минути при 180-200 градуса.