www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 06 Януари 2012

Шоколадова Новогодишна торта

Необходими продукти
За 1 блат:
1 яйце
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
½ ч.ч. олио
1 бакпулвер
2 ч.ч. брашно
3 с.л. какао
1 ванилия
40гр. шоколад (разтопен на водна баня)
Необходими са два блата

Сироп за напояване:
1 ч.ч. прясно мляко
1 с.л захар
1 суп.лъжица инстантно кафе

Крем: за крема:
прясно мляко - 1 л.
яйца - 4 бр.
фино бяло брашно - 4 с.л.
захар - 500 г
какао - 4 с.л.
ванилия - 4 пакетчета
краве масло - 100 гр.

Глазура:
100гр. Млечен шоколад
100гр. Бял шоколад
125гр. Кр. Масло

За укараса:
1 пакетче суха сладка сметана
прясно мляко за приготвянето и според указанията на опаковката
крокан

Изпичаме два блата, които разрязваме с помощта на конец за зъби или остър нож след като изстинат. Поставяме 1 блат във форма за торта с подвижен пръстен, сиропираме и слагаме от крема. Така докато намажем и третия блат с крем. Отгоре начупваме последния блат и оставяме в хладилника една вечер да стегне. След като извадим тортата от формата разтапяме двата шоколада на водна баня, като към всеки слагаме по 1/2 пакетче масло и украсяваме тортата отгоре. Отстрани намазваме тортата със сметана и поръсваме с крокан.