www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 05 Януари 2012

Бобени кюфтета

Необходими продукти
300 - 400 гр. зрял фасул
1 филия бял хляб
2 яйца
1 глава лук
1 връзка магданоз
3 - 4 стръка джоджен
червен пипер
сол
черен пипер
1 с.л. брашно
галета
олио

Изчистеният и измит фасул се сварява в студена вода, без да се соли. След това се отцежда и се пасира. Прибавят се накиснатият и отцеден хляб, ситно нарязаният лук, магданозът, джодженът, яйцата, червеният и черният пипер и брашното. Сместа се посолява и се омесва добре. От нея се оформят кюфтета, които се овалват в галета и се пържат в горещо олио.