www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 03 Януари 2012

Празнична пълнена пуйка

Необходими продукти
1 пуйка (около 4-5 кг.) + дреболийките
краве масло
сол
черен пипер
джоджен
магданоз
червен пипер
2 ч.чаши ориз
няколко листа кисело зеле

Пуйката се намазва отвътре и отвън с масло и се натърква със сол, черен пипер и малко червен пипер. Отделно се задушават оризът и дреболийките, подправени с черен пипер, магданоз, сол и малко джоджен. Напълва се пуйката с готовата смес и се затваря с помощта на клечки за зэби. Поставя се в намазнена тава. Около нея могат да се наредят овкусени пържоли от свинско месо и зелеви сарми. Налива се малко водичка и се завива със зелеви листа. Отгоре се поставя фолио. Пече се два часа след което се отвива и се запича, за да се получи коричка.