www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 01 Януари 2012

Новогодишен шоколадов кекс Елха

Необходими продукти
100 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. какао
125 гр. краве масло
1/2 ч.ч. захар
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
1 ч.л. ром (или ромова есенция)
100 гр. захаросани череши

Краве маслото се размеква и се разбива със захарта. Прибавят се яйцата, рома и млякото и отново се разбива. Отделно се смесват и се пресяват заедно брашното, бакпулвера и какаото и се добавят към другата смес. Разбърква се добре и се добавят черешите, нарязани на четвъртинки.

Формата се намазнява и се посипва с брашно. Напълва се със сместа и се пече във фурна при 160 градуса около 30-40 минути. Ако се запече отгоре, а е още суров, може известно време да се пече само от долу.

Когато е готов може да се украси по желание с шоколадова глазура или да се поръси с пудра захар и да се украси с череши.