www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 29 Декември 2011

Коктейл `Реге Рейнбоу`

Необходими продукти
лед
60 мл кокосов ром
30 мл ликьор зелен пъпеш
90-120 мл сок от ананас
30 мл сироп Гренадин

Сервирайте във висока чаша за по-добър визуален ефект на слоевете. Сложете леда и започнете да наливате съставките една след друга в указания ред - започнете с кокосовия ром като изчакайте малко след наливане да падне в долната част на леда. След това налейте ликьор пъпеш като се старайте да е максимално по стената на чашата, за да не се оцветява всичкия лед. Ликьорът би трябвало да потъне на дъното и да измести рома нагоре. Следва сока от ананас, който също много внимателно наливате и изчакайте извесно време да се успокоят слоевете. Накрая завършвате със сироп Гренадин, който ще падне на дъното като най-сладък от всички съставки в чашата и ще ги измести нагоре.