www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 28 Декември 2011

Туршия

Необходими продукти
месести камби
моркови
карфиол
оцет
морска сол
захар
аспирин
целина
магданоз
черен пипер
чесън
бахар

Предварително измитите камби се почистват от семките и се нарязват на парчета, морковите на колелца, карфиолът на розички. На дъното на компотен буркан се налива до ръбчето оцет (до ръбчето в долната част на буркана), слага се 1 с.л. морска сол, 3 с.л. захар, 2 счукани аспирина.

Бурканите се напълват със зеленчуците, слагат се и подправките и всичко това се залива със студена вода. Запечатват се. Обръщат се с капачките надолу. И така обръщането се редува всеки ден. Това се прави общо около 1 седмица.