www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 27 Декември 2011

Панирано пиле на фурна

Необходими продукти
1 пиле (може и обезкостено)

за маринатата:

1/2 кофичка кисело мляко
3 с.л. соев сос
1 с.л. чесън на прах
2 с.л. олио
1 1/2 ч.л. сол

за панировката:
1 ч.ч. галета
3 с.л. настърган "Пармезан"
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. риган

Пилето се нарязва на парчета. Продуктите за маринатата се смесват и с нея се намазва пилешкото месо. Оставя се да престои 2 часа на хладно.

Смесват се продуктите за панировката. Маринованото месо се овалва в панировката и се поставя върху решетка в тава за печене. Оставя се да престои 30 минути. Пече се в загрята фурна при 200 градуса около 40-50 минути.