Публикувана от Шери Курт на 26 Декември 2011
Необходими продукти 300 гр. пилешко филе (нарязано на жулиени и мариновано в 1 белтък, 1 с.л. царевично нишесте, 3 с.л. соев сос, 3 с.л. оризов оцет) 1 голям морков 1 глава лук 4-5 гъби 2 скилидки чесън 1 парче зеле растителна мазнина 1 пакетче спагети /от тези за 1 порция / 1 с.л. тъмен соев сос 4 с.л. светъл соев сос 1 с.л. мед 1 с.л. кетчуп 2 с.л. оризов оцет 1 с.л. царевично натурално нишесте 1/2 ч.ч. вода | |
В тиган с мазнина запържваме месото от всички страни. Изваждаме в чиния и запазваме. Зеленчуците запържваме за по около минута и половина всеки по отделно. Накрая запържваме чесъна, нарязан на ситно, добавяме пилешкото, моркова, зелето, гъбите и лука и заливаме със соса (предварително сме смесили всички продукти за него). Добавяме спагетите, които предварително сме приготвили в микровълнова фурна. Бъркаме 1-2 мин., докато се сгъсти соса и снемаме от огъня. |