www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 26 Декември 2011

Пиле по китайски

Необходими продукти
300 гр. пилешко филе (нарязано на жулиени и мариновано в 1 белтък, 1 с.л. царевично нишесте, 3 с.л. соев сос, 3 с.л. оризов оцет)
1 голям морков
1 глава лук
4-5 гъби
2 скилидки чесън
1 парче зеле
растителна мазнина
1 пакетче спагети /от тези за 1 порция /
1 с.л. тъмен соев сос
4 с.л. светъл соев сос
1 с.л. мед
1 с.л. кетчуп
2 с.л. оризов оцет
1 с.л. царевично натурално нишесте
1/2 ч.ч. вода

В тиган с мазнина запържваме месото от всички страни. Изваждаме в чиния и запазваме. Зеленчуците запържваме за по около минута и половина всеки по отделно. Накрая запържваме чесъна, нарязан на ситно, добавяме пилешкото, моркова, зелето, гъбите и лука и заливаме със соса (предварително сме смесили всички продукти за него). Добавяме спагетите, които предварително сме приготвили в микровълнова фурна. Бъркаме 1-2 мин., докато се сгъсти соса и снемаме от огъня.