www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Шери Курт на 26 Декември 2011

Торта парфе

Необходими продукти
1 ч.ч. смлени орехи
3 с.л.захар
1 с.л.масло
2 Активии-едната с череши, а дрругата с ананас
3 желатина
портокали
мандарини
киви
светъл компот-бяло грозде
праскови

От смлените орехи, захарта и маслото приготвяме твърдо тесто, което слагаме на дъното на подвижна форма за торта, като притискаме добре, за да се получи блат. Разтваряме желатина както е указано на опаковката и разбъркваме с първата активия. Изсипваме върху блата, като се стегне малко нареждаме отгоре 1 ред плодове и приготвяме втория желатин, разбъркваме с активията и изсипваме върху плодовете. Когато и вторият крем се стегне нареждаме плодове и приготвяме третия желатин, който разтваряме в 100 мл.компот и внимателно заливаме плодовете. Прибираме в хладилник за 2-3 часа.