www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 24 Декември 2011

Постни сарми с кисело зеле за Бъдни вечер

Необходими продукти
1 1/2 ч.ч. ориз
12-14 зелеви листа от кисело зеле
зелев сок
1 глава лук
4 с.л. олио
сол
червен пипер
магданоз

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в олиото. Слага се оризът, разбърква се и леко се посолява. Добавя се червен пипер и магданоз. Увиват се сарми и се нареждат в тенджера, на дъното на която има наредени зелеви листа, за да не загорят сармите. Притискат се с порцеланова чиния и се заливат със зелев сок до половината от височината на сармите. Варят се на тих огън.