www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 20 Юни 2011

Маслени сладки с лешници

Необходими продукти
250 г брашно
200 г масло
75 г захар
1 ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 яйце
150 г лешникови ядки
100 г шоколад

Накълцайте ядките и ги запечете в тиган без мазнина, след това ги смелете. Разбийте маслото, захарта и яйцето, добавете ванилията и солта. Смесете брашното, бакпулвера и ядките и ги прибавете към сместа. Омесете ронливо тесто  и го завийте в прозрачно фолио. Оставете за 2 часа в хладилник.

След това го разточете на кора, дебела 3-5 мм. Изрежете с формички сърца. Наредете ги в покрита с хартия за печене тава и печете около 10 мин при 180 градуса. Разтопете шоколада и намажете сладките. Могат да се украсят по желание и със захарен шрифт.