www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 22 Декември 2011

Постно зеле

Необходими продукти
2 кисели зелки
2 глави лук
1 ч.ч. ориз
5 сухи чушки пиперки
половин чаена чаша олио
2-3 ч.л. червен пипер
черен пипер
3 ч.ч. зелев сок

Лукът се реже ситно и се запържва в олиото. След това се прибавя малко кисело зеле, червеният пипер и веднага след него останалото зеле. Вари се 5 минути и се маха от котлона. Сипва се в тава, накъсват се сухите чушки и се прибавят към зелето, следва оризът, черен пипер и 3 ч.ч. зелев сок. Пече се на 220 градуса.