www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Раиса Петрова на 12 Декември 2011

Домашна солянка с месо

Необходими продукти
150 гр пушено говеждо месо
150 гр. пушено пуешко месо
150 гр. шпеков салам
3-4 картофа
3-4 кисели краставици
30 гр. зехтин
морков
лимон
маслини
доматено пюре
кисело мляко
сол

Нарязваме на лентички картофите, краставиците и месата. Морковът се настъргва на дребно на ренде и лукът се нарязван на дребно. Запържваме лука, добавяме към него моркова, 3-4 лъжици доматено пюре и ги задушаваме за малко. Поставяме в кипяща вода, месата, салама, картофите и краставиците. Варим в продължение на 15 мин., след което добавяме запържения морков с лук и накрая допълваме маслините и посоляваме на вкус. Сервира се с тънко нарязани лимонени резенчета и кисело мляко (сметана).