www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 03 Юли 2023

Даниши с малини - Датски тестени сладки с малини

Необходими продукти
2 пакета бутер тесто (2x275г)
2 пакета крема сирене (общо 250г)
захар на вкус (около 1 чаена чаша) + поръсване
Малини (около 100 или по-малко, ако решите да ги намачкате вместо да са цели)
пудра захар (по желание)

Данишите са Датски малки сладкиши или сладки направени от бутер тесто/многолистно тесто, най-често се правят със свежи плодове или сладко. Най-популярните вариации на рецептата съдържат и крем от крема сирене и захар.
Рецептата за тези тестени десертчета е била представена на датчаните от австрийците и бързо се превръща в техен специалитет.

Бутер тестото се разопакова и не се разточва (при използване на готово от магазина). Разрязваме го на равни квадрави, всеки с дължина около 8см, и ги поставяме в тавата за печене на разстрояние едни от други. Отделно в купичка се смесва крема сирене и захар докато не стане хомогенна смес. Препоръчваме сиренето да бъде на стайна температура. Лъжичка от сместа се поставя върху всяко квадратче, заедно с няколко малинки (3-4). Може да сгънете сладкишчетата във всякакви форми, много интересни са тези на приложените снимки и стават много оригинални и красиви. Поръсват се със захар по желание. Пекат се на 180 градуса докато получат лек кафяво-златен загар и бухнат. Накрая може да се сервират с пудра захар. Готово!