www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Десислава Христова на 08 Ноември 2019

Чеснова пърленка

Необходими продукти
600 г брашно
100 мл. прясно мляко
1 с.л кисело мляко
1 п.суха мая
3 с.л олио
1 ч.л.сол
1 к.л захар

Млякото се затопля и в него се добавят маята, разтворена в прясното мляко и захарта, солта, олиото, киселото мляко и брашното. Замесва се меко тесто и се оставя да втаса за 30 минути. Разточва се на тънка кора и се намазва с краве масло, поръсва се с чубрица и скълцан чесън или чесън на прах. Пече се в загрята фурна за 25-30 минути. След като се извади се намазва с краве масло.