www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Silviya Kishkilova на 10 Май 2019

Пюре от лилав карфиол

Необходими продукти
1 лилав карфиол
2с.л прясно мляко
1 с.л Масло според големината на карфиола
Чесън
сол
черен пипер
щипка захар
няколко капки лимон

Разделете карфиола на чепки и го сварете в подсолена вода. Гледайте да не го преварите, ще нагарча. Поставете сварения карфиол в блендър, заедно с подправките и маслото. Ако получената хомогенна смес е прекалено гъста, използвайте бульона от карфиола. Пюрето може да се сервира и студено към месо, поръсено с магданоз. Често добавям и крема сирене и малко лют пипер. Получава се смесица от сладко, кисело и леко пиперлив вкус. Добър апетит!