www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Niki Zhelyazkova на 29 Март 2019

Пилешко със спанак и ориз

Необходими продукти
5-6 (горна част) пилешки бутчета
1 глава лук
300 г спанак
1 1/2 ч.ч. ориз (от големите чаши за чай)
сол на вкус
подправки: по желание за месо
бульон от пилешките бутчета 1:4

Отпенвам и леко сварявам бутчетата. В бульона след отпенването добавям сол на вкус. В друга тенджера задушавам с мазнина ситно нарязания лук до омекване. Когато е полуготов лука, пускам спанака да смени цвета и намали обема си. Добавям ориза и бъркам малко да се запържи и ориза. След това добавям 1:4 от топлият бульон. Подправям сместа и изсипвам в тава. Заради спанака аз добавих джоджен, стана много вкусно. Последно пускам пилешките бутчета в тавата. Слагам алуминиево фолио и на силна фурна ястието се готви за около 45 минути. Накрая свалям фолиото и допичам леко.