www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 13 Януари 2019

Свинско със зеленчуци и яйца

Необходими продукти
свинско месо - 600 г /да не е сухо/
олио - 120 мл
топла вода - 100 мл
печурки - 200 г пресни
пипер - 3 бр.
лук - 1 глава кромид голям
чесън - 2 скилидки
доматен сок - 2 ч.ч. от смелени домати
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
къри - 1/2 к.л
яйца - 4 бр.
магданоз - 1 шепа

Измиваме месото. Нарязваме го на жулиени. Лукът, гъбите, магданоза, пипера също почистваме и измиваме. Магданозът нарязваме на ситно и го оставяме на една страна. Смиламе предварително почистени от кората домати. Магданозът ще ни е нужен за поръсване, след като стане готово ястието. Нарязваме лука на шайби. Гъбите нарязваме на тънки шайби. Пиперът нарязваме на ивички. Чесънът нарязваме на ситно. В дълбок тиган слагаме олиото и го загряваме. Слагаме свинското и го запържваме добре. Подправяме със сол на вкус, около щипка. Разбъркваме често. Към месото наливаме и водичката, докато го запържваме. Когато е готово - запържено, с хубав цвят го вадим от тигана с решетъчна лъжица и слагаме в съд. В същата мазнина слагаме да се задушат чесънът, лукът, гъбите, пиперът и разбъркваме. Подправяме със сол, черен пипер и къри. Разбъркваме всичко. Добавяме смлените домати и объркваме. Когато е готово - с приятен цвят и поомекнало всичко, поизпарила се течността, слагаме месото и разбъркваме внимателно. Оставяме за 5 мин на тихо. Върху ястието чукваме едно след друго 4 яйца, като си правим леко вдлъбнатинки. Слагаме отгоре капак и като станат готови яйцата, сваляме от котлона и поръсваме още топло с магданоза. Хапваме свинското със зеленчуци топло с чаша вино и хубав хляб.