www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 13 Януари 2019

Торта с домашни блатове за торта Медовик

Необходими продукти
домашни блатове за торта Медовик /от магазин Берьозка/ - 4 бр.
прясно мляко – 1 ½ л.
захар тръстикова – 9 с.л
нишесте ванилия – 3 пакетчета
разтворимо кафе – 2 ч.л
млечен шоколад с ванилов крем – 80 гр.

Отваряме пакета с домашни блатове за торта Медовик. В кръгла тавичка с подходящ диаметър слагаме първият блат. От 1 ½ л. прясно мляко си отделяме 1 и 200 мл., които ще сложим да заврят. Другите 300 мл. слагаме в купичка и изсипваме съдържанието на 3 пакетчета нишесте ванилия и разбъркваме с лъжичка, за да се разтвори добре. На котлона слагаме в тенджерка останалото от прясното мляко да заври. Подправяме с тръстикова захар до необходима сладост. Добавяме и 2 ч.л разтворимо кафе за цвят и аромат. Като заври добавяме разтворените нишестета и бъркаме непрекъснато до сгъстяване на крема. Дърпаме от котлона. С голяма лъжица разпределяме върху блата от крема. Слагаме втория блат, следва пак ред крем и така до изчерпване на количеството крем и блатове. Завършваме с крем. Отстрани също мажем с крем. Слагаме в хладилника да стегне. Преди да поднесем и разрежем настъргваме 1 шоколад с ванилов крем с помощта на ренде отгоре. Режем триъгълни парчета и хапваме с кафе.