www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Niki Zhelyazkova на 16 Ноември 2018

Рибена чорба `Ники`

Необходими продукти
1 малка скумрия
1 глава от сьомга или от друга риба
15-16 миди (черни, големи с черупките)
2 моркова
2 големи картофа
1 голяма глава лук
1 пиперка, зелена или червена
целина, стрък и листа
сол
черен пипер на зърна и млян
1-2 с.л. олио

В тенджера с олио задушаваме добре на среден огън ситно нарязаният лук, моркови, целината на стъбла. След известно време добавяме и нарязаната пиперка да се задуши и тя. Добре задушени зеленчуците добавяме нарязаните на кубчета картофи и разбъркваме още няколко минути да се задушат леко и картофите. Добавяме около 2 литра гореща вода, сол, черен пипер млян и на зърна. В марля слагаме рибата, мидите и главата на сьомгата при останалите продукти в тенджерата. Моите съм сложила в сито, както са в марлята. Оставяме да ври всичко заедно в тенджерата около 15-20 минути. Изваждаме ситото, отваряме марлята и обезкостяваме рибата и главата, отваряме и почистваме мидите. Всички морски обезкостени добавям към супата в тенджерата. Доварявам супата още 5 минути и добавям ситно нарязаните листа целина. Нямам девесил, затова сложих целина на тази супа. Подправям с черен пипер, млян и ако е необходимо още малко сол. Супата става много вкусна!