www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Димитринка Димова на 22 Октомври 2018

Локумени кифлички

Необходими продукти
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. мас (разтопена)
1 ч.л. сода за хляб
2-3 с.л. пудра захар
500 г брашно (приблизително )
локум
пудра захар

Сипваме содата към киселото мляко, разбъркваме и като шупне, прибавяме разтопена и охладена мас и 2-3 с.л. пудра захар. Сипваме постепенно брашно, да замесим тестото. Готовото тесто е меко, не лепнещо. Разделяме тестото на 3-4 топки. Всяка разточваме на кръгла, тънка кора. При необходимост ръсим брашно, да не лепне тестото. Режем корите на триъгълници и в основата на всеки слагаме малко резенче локум. Навиваме на кифлички и подреждаме в тава върху хартия за печене. Изпичаме на 170 градуса нагрята фурна до леко зачервяване. Готовите локумени кифлички ръсим с пудра захар.