www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Димитринка Димова на 22 Октомври 2018

Лесна питка със сирене

Необходими продукти
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.ч. олио
брашно
сирене

Слагаме в киселото мляко содата за хляб и като шупне прибавяме разбити яйца. Наливаме олиото и разбъркваме добре. Прибавяме брашно, да се получи тесто с гъстота на кейково тесто. Слагаме натрошено сирене, количество по вкус. Разбъркваме всичко хубаво и сипваме в намазана с олио малка тавичка. Може да сложим хартия за печене в тавичката, за по-лесно изваждане на изпечената питка. Печем питката около 20 минути на долен реотан на 200 градуса и след това само на горен, до готовност, за около 10 минути. Проверяваме с клечица дали е изпечена и тогава изваждаме от фурната.