www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 22 Октомври 2018

Грах с пиле

Необходими продукти
1/2 пиле
3 ч.ч. грах от консерва
1 глава лук
2 ч.л. червен пипер
1-2 ч.л. брашно
1 ч.л. чубрица
1 кубче пилешки бульон
олио

Правим пилешкото месо на порции. Измиваме, подсушаваме и запържваме в олио. Когато е готово, дръпваме от огъня, прибавяме настърган лук, червен пипер - 2 ч.л. и брашно - 1-2 ч.л. Връщаме отново на котлона, разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода. Варим без капак, до сваряване на месото и тогава прибавяме отцеден грах, чубрица и пилешки бульон. Варим още няколко минути до готовност.