www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Теодора Николова на 09 Декември 2011

Картофен пудинг

Необходими продукти
1 кутия готово картофено пюре по избор
2 печени чушки (желателно червени)
2 сурови яйца
2 сварени яйца
1 или 2 пилешки бутчета (според големината) или пушено пил. бутче
2 или 3 стръка пресен лук
20 г масло
чесън пикантина или сол
черен пипер
магданоз
кашкавал за поръсване

Пилешките бутчета се сваряват и накъсват на малки парченца. Заедно с нарязания на ситно пресен лук се запържват леко в тиган и се слагат в тавичка. Добавят се нарязаните на ситно печени чушки и сварени яйца. Към тях се добавя и вече готовото картофено пюре. Обърква се със суровите яйца и подправките, а накрая се настъргва кашкавал. Пече се до зачервяване на 200 градуса.