www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 12 Февруари 2018

Кренвирши сърца със сирене и цяло яйце

Необходими продукти
2 бр. кренвирши
2 яйца - пресни
150-200 г краве сирене
червен пипер
олио
алуминиево фолио за печене

Кренвиршите белим и срязваме по дължина, като трябва в единия край да не се режат 1-2 см. Прегъваме навън и оформяме от всеки кренвирш сърце и прикрепваме с клечки за зъби. При необходимост и отгоре и отдолу фиксираме с клечки, да се запази формата. От алуминиевото фолио оформяме два квадрата. Намазваме ги с олио и слагаме в тавичка и в тях в средата слагаме оформените като сърца кренвирши. Събираме алуминиевото фолио отвън по формата на кренвиршите, да се получи като форми за печене. Вътре в оформените като сърца кренвирши, запълваме със сирене и счукваме по едно цяло яйце. Поръсваме с червен пипер на вкус и струйка олио. Слагаме да се запекат в нагрята силна фурна до готовност. Махаме клечките и сервираме сърцата от кренвирши, яйца и сирене, със салата по вкус.