www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Владимир Петровски на 04 Януари 2018

Коледно Новогодишни котлети с гъби и сос

Необходими продукти
свински котлети
кимион смлян
черен пипер млян
червен пипер
лимонов сок
соев сос
готварска сол
култивирани гъби печурки

В тиган с незалепващо покритие слагаме маринованите пържоли от свински котлети. Запичаме без мазнина за по минута и половина от страна, след което намаляваме силата на котлона и обръщаме пържолите по често до готовност. Трябва да почнат леко да се карамелизират. Изваждаме ги и отцеждаме. В мазнината задушаваме гъби и добавяме ракиена чашка сухо бяло вино. Изваждаме и тях и мазнината сгъстяваме с брашно или супена лъжица нишесте. Разреждаме с малко водичка. Гъбките и пържолите връщаме обратно в тигана към соса и задушаваме още 3-4 минути. Овкусяваме соса и сервираме.