www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 29 Декември 2017

Винени маслени топчета с локум

Необходими продукти
1 кутия локум от нар на „Сладки времена”
1 ч.ч бяло домашно вино
1 ч.ч домашна мас
4 с.л захар
1 ч.ч пудра захар
2 2/3 ч.ч брашно
1 пакетче ванилия

Оставяме предварително на стайна температура 1 ч.ч домашна свинска мас и виното. Разбъркваме маста и захарта заедно. Добавяме ванилията. После слагаме и виното. Разбъркваме много добре. Пресяваме 2 2/3 брашно със сито. Постепенно слагаме брашното и замесваме меко маслено тесто с ръка. Докато месим си добавяме още 1-2 шепи, за да доомесим и стане тестото на топка. Готовото тесто го оформяме. Откъсваме си малки топчета с ръка колкото орех. Вътре слагаме по малко парченце локум. Предварително си режем локума на малки парченца. Така оформените топчета редим в тава, покрита с хартия за печене и печем на 170 градуса до готовност. Още топли овалваме в пудра захар. Да ви е сладко!