www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 04 Декември 2017

Кекс с айран

Необходими продукти
1 ч.ч захар
1 ч.ч брашно
½ пакетче бакпулвер
1 пакетче кокосови стърготини - за поръсване
3-4 с.л мед
1/2 ч.л канела
1 ч.ч гъст айран - Бор Чвор
1 голямо яйце
1 с.л олио
олио - за намазване на тавичката
брашно - за набрашняване

В купа слагаме яйцето и захарта и с тел разбиваме добре до гъста смес. Слагаме после олиото и айрана и разбъркваме отново. Айранът, който използваме е много гъст. Пресяваме брашното и слагаме вътре бакпулвера и разбъркваме. Прибавяме брашното към сместа на части. Добавяме канелата и разбъркваме. Намазваме малка тава с размери 20 на 30 см. с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме с лъжица.Слагаме да се пече в загрята предварително фурна на 170-180 градуса докато сладкишът стане кафеникав и се изпече. Още топъл като го извадим от фурната го мажем с мед и поръсваме с кокосови стърготини. Хапваме с кафе. Да ви е сладко!