www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 04 Декември 2017

Надупчен сладкиш с пудинг шоколад

Необходими продукти
за кашата:
4 яйца
220 г. меко краве масло (+ за намазване)
220 г. брашно (+ за поръсване)
220 г. пудра захар
10 г. ванилова захар
10 г. бакпулвер

за крема:
500 мл. прясно мляко
пакет пудинг шоколад - 1 пакетче на Йоткер
5 с.л захар

за поръсване:
кокосови стърготини

Оставяме настрана предварително маслото да се размекне. Яйцата също ги слагаме на стайна температура. Използвам голяма опаковка немско масло. Маслото и захарта се разбиват добре в купа с помощта на миксер. Трябва да стане кремообразна жълтеникаво бяла смес. Слагаме яйцата при маслото и захарта и разбиваме с миксера. Пресяваме брашното и го изсипваме в купата, заедно с ванилова захар и бакпулвер. Разбъркваме всичко много добре. Намазваме с масло тавичка и я набрашняваме. Изсипваме тестото и разнасяме в цялата тавичка. Заглаждаме сместа. Печем в загрята предварително фурна на 180 градуса. След като го опечем го оставяме да се охлади.

Във вече опеченият сладкиш се оформят дупки. Дупчиците правим като натискаме дръжката на тънка дървена бъркалка равномерно по повърхността. Слагаме 500 мл. прясно мляко да се загрее на котлона в тенджерка. Намаляваме котлона. В купичка слагаме съдържанието на пудинга от пакетчето, захарта и 4-5 с.л от прясното мляко и разбъркваме с лъжица. Изсипваме пудинга при млякото и разбъркваме непрекъснато, докато крема се сгъсти. Гледаме да стане гладко кремче. Още горещ готовият крем пудинг изливаме върху сладкиша. Оставя се да се охлади колкото е необходимо. Поръсваме с кокосови стърготини. Режем на правоъгълни парченца. Хапваме с хубаво кафе или капучино. Да ви е сладко! Страхотон вкус, опитайте. Рецептата е от Лора и Стоян от Бон Апети.