Публикувана от Марияна Желева на 04 Декември 2017
Необходими продукти 2 ч.ч брашно 1 ч.ч захар 200 мл. прясно мляко 3 яйца 1 бакпулвер щипка сол 2/3 ч.ч орехи брашно за набрашняване масло за намазване на тавата 2 дюли 50 г захар | |
Дюлите се почистват и белят от кората. После се режат на тънки парченца. Слагаме плода в тенджерка, слагаме захарта и поливаме малко вада да ги покрие. Слагаме тенджерката на котлона да заври течност и плодовете да омекнат леко. Вадим ги да се отцедят и ги оставяме да изстинат. Вадим яйцата на стайна температура. Делим белтъците от жълтъците. Разбиваме жълтъците с половината захар и млякото. Към сместа слагаме брашното с бакпулвер и щипка сол. Белтъците се разбиват с другата част от захарта. После се добавят и тях към кашата. Разбърква се всичко много добре с миксера. Смиламе орехите и ги слагаме и тях. Разбъркваме. Мажем тава с масло и набрашняваме. Изсипваме кашата и после нареждаме едно до друго парченцата дюля. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Да ви е сладко! |