www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 04 Декември 2017

Банички на сач с праз и сирене

Необходими продукти
300 г. триъгълни турски кори на сач
5 стръка праз лук
2 яйца
1 ч.ч сирене
1/2 ч.ч олио
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
2 щипки чубрица

Почистваме праза и го нарязваме на дребно. Слагаме 4 с.л олио в тиган на котлона да се сгорещи. Задушаваме праза за няколко минути докато омекне. Разбъркваме. Двете яйца ги разбиваме с вилица в отделна купичка. След като поизстине слагаме праза в купа и прибавяме яйцата и разбъркваме. Овкусяваме с червен пипер, сол и сушена чубрица. Натрошаваме сиренето на ситно. После прибавяме натрошеното сирене и разбъркваме. Взимаме корите и в широката част слагаме с помощта на лъжица от сместа и прегъваме двата остри края на вътре. Навиваме на пури баничките. Нареждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Намазваме баничките с останалото олио с помощта на четка. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Да ви е сладко!