www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 04 Декември 2017

Зеленчуци с месо в гювеч

Необходими продукти
2 глави стар лук
1 жълта пиперка
600 г свинско месо
400 г гъби печурки
½ връзка магданоз
сол на вкус
черен пипер на вкус
100 мл олио
2 моркова
2 ч.ч вода
500 г картофи

Слагаме олиото в тенджера да се загрее. Измиваме месото. Използваме по-мазничко, не сухо. Режем на парчета месото и го запържваме леко в горещото олио. Режем лука на тънки ивички. Гъбите ги почистваме и ги режем по дължина на парченца. Почистваме морковите и ги режем на шайби. Пиперката я режем на малки парченца. Магданозът го режем на дребно. Към месото добавяме лука, пипера и гъбите и те да се задушат леко. Обелваме картофите и ги нарязваме на големи кубчета. Сваляме от огъня. В гювеч слагаме задушените зеленчуци, магданоза и картофите. Объркваме всичко. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Добавяме олио ако е нужно. Наливаме в гювеча 2 ч.ч гореща вода и захлюпваме с капака му. Печем в студена фурна на 180 градуса до готовност. Като е готово хапваме още топло с чаша вино. Да ви е сладко!