www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Димитринка Димова на 03 Декември 2017

Яхнийка с праз

Необходими продукти
2 стръка праз
2-3 моркова
1 бр. лук
чубрица
черен пипер
сол
1 ч.л. червен пипер
1-2 с.л. брашно
пресен магданоз
3-4 с.л. олио

Измиваме праза, почистваме и нарязваме на ситно. Морковът белим и също нарязваме на ситно или настъргваме с ренде. Лукът белим и нарязваме на парченца. В олиото задушаваме зеленчуците, като наливаме и малко вада, за да омекнат. Като се изпари водата, прибавяме червен пипер, сол, черен пипер и брашно. Наливаме топла вода и готвим, без да слагаме капак на тенджерата, до готовност. Готовата яхнийка сваляме от котлона, поръсваме с нарязан пресен магданоз и сервираме.