Публикувана от Димитринка Димова на 03 Декември 2017
Необходими продукти 3 с.л. киноа 1 бр. лук 1 бр. морков 1 к.ч. грах от консерва 1 с.л. оризово брашно 3 с.л. олио сол черен пипер къри пресен магданоз | |
Киноата ( 3 с.л. ) измиваме, заливаме с вода и сваряваме. Когато е готова, отцеждаме от водата. Лукът и морковът почистваме, измиваме и нарязваме на ситно. В 3 с.л.олио и малко вода, слагаме да се задушават нарязаните лук и морков, заедно с граха от консерва. Като изври течността, ръсваме черен пипер, сол и къри на вкус. Наливаме топла вода и варим супата до готовност на зеленчуците. Тогава прибавяме сварената киноа, нарязан пресен магданоз и сгъстяваме супата с разредено с малко вода оризово брашно. Оставяме супата да поври и сервираме. Рецептата е за две порции. |