www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 16 Юни 2017

Мъфини с орехови и кайсиеви ядки

Необходими продукти
3 яйца
1/2 ч.ч. тръстикова захар
1/2 ч.ч. бяла захар
1/2 ч.ч. орехи
1/2 ч.ч. ядки от кайсии
1 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
6 с.л. олио
1 ванилия

Изкарваме яйцата на стайна температура, заедно с прясното мляко. Яйцата се разбиват в купа с миксер. Прибавя се ½ ч.ч тръстикова захар и ½ ч.ч бяла кристална захар и пак се разбива докато стане пухкава обемна смес. Прибавя се олио и прясно мляко. Пресяваме брашното и прибавяме бакпулвера вътре. Постепенно прибавяме брашното в купата и разбиваме с миксера. Смиламе ½ ч.ч сурови орехови ядки и ½ ч.ч кайсиеви сурови ядки с мелничка. Слагаме ги при кашата и разбъркваме с лъжица. Слагаме книжни формички във форма за мъфини за 12 бр. Изсипваме от сместа равномерно с лъжица и заглаждаме. Сместа, която слагаме е почти до горе. Загряваме фурната на 180-200 градуса и слагаме да печем мъфините. След като се опекат слагаме във форма за 6 бр. пак по същия начин книжни формички и смес и печем. Печем поетапно всички мъфини до готовност. Проверяваме с клечка за зъби дали са се изпекли до суха клечка. От сместа стават 17 бр. мъфини с книжни формички /поемат от обема/. Ако не ги използваме мажем формата за мъфини с масло и поръсваме с брашно и после слагаме смес равномерно точно в 12 бр.