www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 25 Май 2017

Торта Рафаело - II вариант

Необходими продукти
2 и 1/2 пакета бисквити Роден край с масло или мляко
150 мл прясно мляко (за напояване на бисквитките)
125 г крем масло
200 г бял шоколад
400 г заквасена сметана
200 мл сладкарска сметана
кората от 1/2 лимон
1 ванилия
100 г кокосови стърготини

Разтопяваме маслото и шоколада. Като се охладят, към тях прибавяме заквасената сметана. Добавя се с лъжица и се бърка внимателно, за да не се втечни. Разбиваме течната сметана с миксер до сгъстяването ѝ. Прибавяме и нея към другата сметана. Накрая добавяме настърганата кора, ванилията и кокоса. Разбъркваме. Всяка бисквитка потапяме за секунда в прясното мляко.

Дъното на форма мажем с тънък пласт от крема. Най-добре е формата да бъде с откопчаващ се ринг. Мокрите бисквитки редим върху намазаното с крем дъно. Мажем с крем и пак редим бисквити. Завършваме с крем. Тортата се поставя в хладилник за 12 часа. Преди изваждането ѝ минаваме с нож между формата и тортата, за да ги разделим. Ръсим с кокосови стърготини отгоре и отстрани. Може да я украсите с парчета от десерт Баунти или с бонбони Рафаело.