www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Великова на 06 Май 2017

Щрудел с ябълки и банан

Необходими продукти
5 ябълки /сладки/
1 банан
1 ч.ч захар
1 пакет кори за баница
½ пакетче канела
олио за ръсене
1 пакетче ванилия
½ ч.ч орехи
пудра захар за поръсване

Смиламе орехите. Смесваме захарта с канелата в купа. Обелваме ябълките и махаме семките. Настъргваме с ренде ябълките в съд. Изстискваме ябълките с ръце в друг съд, за да се отцеди сока им и да не стане щрудела мокър. Обелваме банана и го режем на много малки парчета. Смесваме плодовете. Разстиламе корите за баница върху работния терен. Върху корите разстиламе от плодовата смес. После слагаме малко орехи и най-накрая захар с канела. Взимаме две кори и навиваме на руло. Намазваме с олио продълговата тава и нареждаме рулата. Поръсваме рулата с олио и печем в загрята на 180 градуса фурна. След като са се изпекли ги вадим и покриваме с кърпа. С остър нож режем щрудела на парчета и поръсваме с пудра захар.