www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 22 Април 2017

Кекс с бял шоколад и ванилия

Необходими продукти
100 г.  бял шоколад
1 прахче ванилия
2 ч.л бакпулвер
2 ч.ч брашно
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч кисело мляко
1 яйце
масло за намазване на формата
1/2 ч.ч бяла захар
1/2 ч.ч кафява захар Demerara

Разбиваме яйцето с миксер. Смесваме двата вида захар и ги прибавяме при яйцето. Разбиваме всичко много добре. Прибавяме олиото и киселото мляко и пак разбиваме. Пресяваме брашното и добавяме ванилията и бакпулвера. На части прибавяме брашното в кашата и разбиваме до гладка смес. Нарязваме шоколада на малки кубченца и го прибавяме при кашата. Разбъркваме всичко с лъжица, като гледаме да има шоколад навсякъде. Намазваме с бучица масло форма за кекс с дупка и набрашняваме. Изсипваме сместа и заглаждаме с лъжицата да е равно. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като се изпече оставяме да изстине и обръщаме в чиния. Режем на парчета и хапваме с кафе. Да ви е сладко!